Головний біль був вічним супутником Каїна на подібних сімейних застіллях, але цього разу він був спричинений не тільки тим, що батько в сотий (бодай не в тисячний) раз відкритим текстом зрівняв його з землею. Дякувати Богу, що в цей раз хоч не з лайном, ото був би фулл хауз. Його просто роздирало від люті на цього чоловіка, який ніяк не може втямити собі, що його син виріс і вже не вийде поставити його у куток, або відшмагати ременем. Це Авелю ніколи не перепадало на горіхи від старого. Він же любий син, в якого дивно як не б’є ще світло з усіх можливих отворів. Можливо, якби батьки любили їх однаково, із самого початку не робили такого розділу між ними, то і з Каїна щось вийшло. З появою молодшого, його щасливе дитинство, в принципі, й закінчилось (перетворилось на постійні спроби привернути до себе увагу). І найгірше з цього було те, що Авель, при всій своїй «святості» і насправді був таким. Він же навіть не прикидався ніколи, завжди був відкритим до брата, ніби не помічаючи, як того жеруть ревнощі до батьківської любові.
Адам знову і знову (невже, йому це абсолютно не набридає?) нагадує Каїну, як він усе майстерно просрав, що він паршива вівця у його родині, що йому соромно мати такого сина. І, можливо, якби у хлопця було трохи більше клепки у голові, то він змовчав би. Ну не дав старий грошей, він би впорався, щось придумав, це не кінець світу. Звичайно, дуже боляче, що тебе сприймають виключно як того, хто використовує власного батька, але ж йому усім свої виглядом показують, наскільки він не відповідає цьому суспільству. Але ця сакральна фраза про ідеальність його брата знову повертає його у дитинство, коли весь всесвіт крутився навколо Авеля, викинувши за поріг його. І червона пелена злості просто стягує очі, і він кричить, волає прямо у обличчя Адаму:
- Так якого біса ти все ще запрошуєш мене на цей фарс? Якщо я такий покидьок для тебе, тату. Боїшся, що хтось дізнається, що ти не зміг впоратися з власною дитиною? – він випростався, швидко відсунув стілець, що той аж падає. Єва здригається, переводячи злякані очі від чоловіка до сина, не наважуючись хоч якось втрутитися, поки Адам з неприхованою ненавистю дивиться на Каїна.
- Негайно сів на своє місце, щеня, - в голосі Адама сталь, та видно, що терпець майже уривається, і він готовий також встати і показати, хто в домі господар.
- Щеня вже давно виросло, і, ти не маєш ніякого бісового права вказувати мені, де моє місце, - виокремлюючи кожне слово майже сичить Каїн і виходить зі столової, прихопивши лише свій келих.
На свіжому повітрі тераси йому стає трохи легше. Доставши з кишені пачку цигарок (о, він пречудово знає, що це ще більше розлютить батька, проте йому абсолютно пофіг на це) він вибиває одну і прикурює, випускаючи у вечірнє небо тонку цівку диму. Голова досі болить, але він цілком задоволений собою. Хлопця не засмучує, що батько не погодився йому навіть позичити. Каїн з самого початку знав, що так і буде (так траплялося майже кожного разу), та мізерна надія в нього все ж була. Але ні, і в цей раз старигань не відмовив свої звичці, ще й пройшовся по болючому, тож вивести його з себе була хоч мала та приємна помста за це все.
Він не одразу почув тихі кроки за своєю спиною, пірнувши з головою у себе і роздуми с приводу сцени, що щойно відбулася.
- Прийшов переконати свого блудного брата, що він перегнув цього разу? - не повертаючись він кинув Авелю, бо хто ж ще міг це бути. Мати вже, напевно, виносить десерт. У неї ж усе моє бути за планом, хоч би світ уже стояв на порозі апокаліпсису.
[nick]Каїн[/nick][status]перший грішник[/status][icon]https://data.whicdn.com/images/145857814/original.gif[/icon][sign]--[/sign]